Stora planer i vinter!

2017-11-08

Nu vågar jag hoppas på en aktiv vinter. Jag har två honor på parning här hemma just nu och vår härliga avelshane har trots ringa ålder visat sig vara en riktig charmör. Ytterligare två honor står på kö och samtliga är av rasen Cornish Rex. Läs gärna mer under våra planer. I september var jag iväg för att HCM-scanna tre katter, deras fina resultat finns uppdaterade under respektive katt. 

Idag har jag äntligen fixat en grupp på Facebook som heter "Zoot'z Cornish Rex & Sphynx. Där har man möjlighet att följa mina kattr kontinuerligt och är man kattägare till en Zoot'z katt hoppas jag att ni lägger in bilder och lite uppdateringen så vi håller gruppen levande.

Fodervärd sökes.

Är du intresserad av att vara fodervärd till en underbar liten Cornish Rex kille? Han är 8 veckor nu och är leveransklar från 14 veckors ålder. Jag letar efter ett hem i Stockholmsområdet. Jag vill att ha ska leva som en fullvärdig familjemedlem och det ska finnas kattsällskap (kastrerad såklart). Jag lägger stor vikt på hemmet och det ska finnas en förståelse för vad det innebär att vara fodervärd till en hankatt. Vill du veta mer så skicka gärna mail till martinaegerbrandt@gmail.com eller ring på 070-256 91 37.

Välkommen hem Phoebe!

För några veckor sedan fick Pussel flytta till min fantastiska fodervärd Satu i Nacka. Hon trivs utmärkt och förgyller tillvaron tillsammans med Zoot'z Extreme InvisiBilly och dvärgpudeln Wilma. I helgen flyttade Pussels mamma Phoebe hit istället. Hon håller som bäst på att bekanta sig med våra andra katter Eileen och Piffany. 

Piffany behöver också presenteras närmare. Hon är Eileens dotter och var vår lilla favorit här hemma. Säg den som inte faller för en svart liten nakenfis med ett hjärta av guld. Tanken var att hon skulle säljas likt de andra ur denna kull men ödet ville annorlunda. Hon hade oturen att få en klo i ögat av en av sina syskon och vi kämpade med att få ordning på detta. Till slut gav vi upp och lät operera bort ögat istället. Såklart blev hon vårt lilla skötebarn under denna period och vi bestämde oss för att hon skulle få stanna kvar, till barnens stora glädje. Ögat har läkt fint och hon utveckas bra. Hon är vår lilla piratkatt och lämnar ingen oberörd.

Om allt går som planerat så blir det utställningsdags för oss i maj. Ska bli superkul att komma iväg igen.

Zoot'z Extreme InvisiBilly har blivit glad kastrat och övergått helt till fodervärdens ägo. Jag låter honom ligga kvar på sidan om "Mina katter" ett tag till eftersom han är pappa till min aktuella kull H2-kullen. H2-kullen föddes 18/2-17 och är min 34:de Cornish Rex kull. Mer information om den kullen finner ni på  sidan om "Kattungar".

Fodervärd sökes!

Någon i Stockholm som vill vara fodervärd till Pussel? En vrålsnygg Cornish Rex hona på 9 månader. Enda anledningen är att hon går mig på nerverna. Hon är överallt och hela tiden. Extremt sällskapssjuk och social. Hon är totalt orädd och brutalt framåt. Vill du ha en katt som märks och tar plats så är hon av rätta virket. Är du intresserad så får du gärna ha henne på prov i en månad innan avtal skrivs eftersom hon måste upplevas. Jag har stått ut med henne bara för att hon är så läcker att titta på. Hon har kanonstam och är utställd med prima resultat. Det händer att hon sover ibland och det är underbart, men i övrigt har man en katt som ska vara i centrum hela tiden. Ringer det på dörren är hon först där. Gör man rent lådorna så hjälper hon till. Går man på toa får man först ta bort henne från locket. Äter man tigger hon som en hund. Sover man så ligger hon och stirrar på en. Viker man tvätt så leker hon i klädhögen. Plockar man disk sitter hon i diskmaskinen, dammsuger man är hon vägen hela tiden osv osv. Hon tar lika mycket uppmärksamhet som 54 normala katter. Är du utrustad med tid och tålamod så hör gärna av dig för mer information.

Ny hemsida!

Hej alla kära, gamla som nya bekanta.

Just nu sitter jag och uppdaterar och bygger ut min nya hemsida så gott jag hinner med. Så ha förståelse och överseende med detta till en början. Min gamla hemsida www.calistas.se går i graven innan året är slut. Dels för att jag inte har någon aktiv hunduppfödning och vill fokusera på katterna och dels för att hemsideprogrammet ligger på en hårddisk som inte är min.

Jag hoppas detta blir en aktiv sida både för mig, mina tidigare kattungeköpare och mina framtida kattungeköpare. Man kan lämna meddelanden direkt på hemsidan för att kanske knyta kontakt med kattungeköpare från samma kull som sin egna katt osv. Bara fantasin sätter gränser.

Just nu sitter jag i soffan med ett gäng härliga Sphynxungar som förgyller min tillvaro. De är nu 12 veckor fyllda och var hos veterinären igår för vaccinering, chipmärkning och besiktning. Nu sitter de och väntar på sina nya hem så jag får bara njuta av dem i någon dag till.

Inne i köket huserar Zoot'z Extreme InvisiBilly med en läcker dam som är här för parning. Om en vecka kommer en dam från norr för att dejta honom sen blir det kastrering för hans del.

Ha det gott!